Een praktijk voorbeeld

Dhr. Z. uit A kreeg een nieuwe knie. Het revalidatietraject verliep voorspoedig, de pijn nam vlot af, en de strekking en buiging namen mooi toe, terwijl de spierkracht van de bovenbeen spieren ook toenam. Na een aantal maanden ging het buigen van de knie echter steeds moeizamer. De pijn nam niet toe, maar de spieren in het bovenbeen voelden steeds stijver aan.

Onderzoek leerde dat in met name de bovenbeen spieren ( de M.Quadratus Femoralis) zich een aantal myofasciale triggerpoints hadden ontwikkeld.

Dhr. Z. werd een aantal malen met Dry Needling van die bovenbeen spieren behandeld en het buigen ging weer volledig, als vanouds.

Die MTP’s ( myofasciale triggerpoints) waren ontstaan als reactie op de knieoperatie en het daarop volgende revalidatie proces. Zij waren dus een gevolg van en weer een oorzaak van een nieuw klachten patroon. Het gevolg werd een oorzaak.

Ervaring patient

Dit verhaal is bestemt voor mensen die rug of spier klachten hebben en de medici kunnen hun niet helpen, met ander worden ze kunnen niet een oorzaak vinden voor hun klachten maar in sommige gevallen kan de oorzaak slijtage door lichamelijke zwaar werk maar ook in dit geval de doctors kunnen alleen pijn steller voor schrijven en eind loos fysiotherapie, maar helaas neemt te klachten toe en dat is mijn geval de pijn steller wekt niet meer,en ik heb ook alle soorten fysiotherapie jaren lang gedaan zonder resultaat mijn spier en mijn rug klachten nam toe dat ik niets meer kan doe, het opstaan s’ morgens werd een probleem en ik moet mijn dag nog beginnen, ik heb de hoop opgegeven tot dat ik bij fysiotherapie praktijk van de heer Fokke Brouwer te richt gekomen voor dry niedeling behandeling en voor de eerste keer in 25 jaar dat er treed een verbetering in mijn klachten ik ben nog steeds onder behandeling maar de resultaat spreekt voor zich.

Februari 2017, R.Mourkos.